This is the title


Kimler Şahıs Şirketi Kurabilir?
İdeallerinize ulaşmanıza ve kendi işinizi yönetmenize olanak sunan ve vazgeçilmez bir seçenek olan şahıs şirketi açmak için yaş sınırı bulunmaktadır. Çoğu resmi kurumda yaş sınırı olan 18 yaş sınırı, şahıs şirketi açmak için de gereken bir özelliktir. 18 yaş sınırı dışında şahıs şirketi açmanın önünde engel olan bir diğer durum devlet memurlarının şahıs şirketi açamamasıdır. Bu durumun sebebi ise devlet memurlarının kanunda tacir olarak sınıflandırılmamasıdır. Devlet memuru olmayan ve 18 yaşını doldurmuş bir birey şahıs işletmesi kurabilir.
Şahıs Şirketi Kurmak için Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
1- E devlet
2- Kira kontratı veya tapu fotokopisi
3- Faaliyet Kodunun Belirlenmesi
4- Noterden alınacak imza beyannamesi
5- Vergi dairesinden yapılmayan başvurular için vekaletname

Şahıs Şirketleri Hangi Vergileri Öder?
Şahıs şirketleri çeşitli vergileri ödemekle yükümlüdür. Şahıs şirketi vergileri konusu hakkında bilgi edinmek isterseniz;

● Gelir Vergisi- Geçici Vergi: Şahıs şirketi gelir vergisi ödemektedir. Her yıl 25 Mart’a kadar olan süreçte oluşan kar veya zararları gelir vergisi beyannamesi ile beyan ederek tahakkuk ettirilmesi gerekmektedir. Şahıs şirketi vergi oranları, artan oran dilimine göre hesaplanır. Şahıs şirketi vergi dilimleri %15 ile %40 arasında bulunmaktadır.
● Katma Değer Vergisi (KDV): Şahıs şirketi aylık giderleri içerisinde KDV yer almaktadır. Satılan mal veya hizmetin KDV’si ile alınan mal veya hizmetin KDV’si arasındaki fark, ödemeniz gereken KDV tutarıdır.
● Muhtasar Beyanname: İşveren veya vergi tevkifatı yapan kişiler tarafından kesilen vergi matrahlarının toplu bir şekilde vergi dairesine bildirilmesidir. 10 kişiden fazla çalışanı olanların ayda bir, 10 kişiden az çalışanı olanların 3 ayda bir vermesi gerekmektedir.